Diskuse

Osm otázek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

psv

27. 7. 2012 9:14
Kdo je zodpoví?

Osm otázek. To je dost. Kdopak je Petrovi ale zodpoví? Dost tuším, že nikdo. Takže nezbývá, než aby si je čtenáři blogu rozebrali a zkusili najít odpověď sami. Beru si otázku první. Kdo se těší, že se dozví nějaký drb z vysokého zákulisí, může přestat číst. Odpověď je prostá, protože tak se nám to v Církvi zaužívalo. Prostě nevysvětluje se, nekomunikuje se. Ve farnosti se něco přihodí, přijde změna, ale už nepřijde ani děkan, ani biskup, ani nikdo jiný, aby o záležitosti s věřícími promluvil. A když už se někdo vyjádří, neřekne někdo povolaný ano, je to tak nebo ne, je to jinak. Mlčí se. Nemůžeme se vyjádřit.

Mezi heirarchií a laiky zeje propast (propasti jsou samozřejmě i uvnitř). Někdy dost hluboká. Ježíš řekl, že Boží království je mezi námi. Když se tak rozhlížím kde, říkám si, zda by se neměla prozkoumat právě ta propast...

0 0
možnosti

tomtop

16. 8. 2012 7:43
Re: Kdo je zodpoví?

holt v církvi se dost často o problémech nemluví ... prostě místo přímé komunikace a otevření problému se mlčí. Slušní lidé by měli přecházet blbosti, ale ne zásadní věci.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS